Laminat je večplastna talna obloga, ki s toplotno obdelavo dobi trdne lastnosti in je v zadnjih letih uspešno zamenjal parket. Je enostaven za polaganje, saj ga ni potrebno brusiti pa tudi z vzdržavanjem nimate večjega dela, ker je antistatičen in gladek, zato se prah in umazanija ne primeta nanj. Enostavno ga lahko očistite s sesalnikom, lahko pa uporabite tudi vlažno krpo, nato pa laminat še dobro prebrišite s suho krpo. Če boste uporabljali laminat v skladu z navodili proizvajalca, vam bo dolgo služil, saj boste lahko uveljavljali tudi garancijo na obrabo, ki lahko velja od šestih, pa vse do tridesetih let, odvisno od tega, kako kakovosten laminat ste kupili.

Za razliko od parketa, laminata ne morete brustiti, kar v večini tudi ni potrebno, saj ima zelo obstojne obloge, ki ga varujejo pred praskami in udarci. Prav tako laminat ne drsi in je primeren tudi za prostore, kjer imate vgrajeno talno gretje. Večina vrst laminata ni primernih za polaganje v vlažnih prostorih, vendar pa se v zadnjem času na trgu pojavlja tudi različica laminatnih plošč, ki jih lahko položite tudi v kopalnici, saj so robovi teh plošč še posebej zaščiteni pred vlago.

Laminat je lepa talna obloga, ki jo dobite pri podjetju Hotenjka d.o.o., ki ima tudi salon parketa na Brezovici pri Ljubljani. Ker je na voljo v različnih barvah in dizajnih (na voljo je skoraj 400 različnih vrst, pri tem je število odvisno od posameznega prodajalca), boste zagotovo lahko izbrali pravo kombinacijo, ki se bo barvno ujemala z vašim pohištvom.