Tako kot ima prav vsaka stvar svoje določene prednosti in slabosti je enako tudi z drsnimi notranjimi vrati. Prednosti, ki jih imajo drsna notranja vrata je zagotovo kar nekaj. Seveda je prednosti več kot pa slabosti. Pa se najprej osredotočimo na določene prednosti, ki jih imajo drsna notranja vrata.

Prednosti teh vrat so:
-    Nudijo dober izkoristek prostora (torej vam niso napoti, ker se odpirajo drsno in ne na noter ali ven)
-    Lahko so dober lepotni presežek ali estetska poživitev vsakega doma (odvisno je predvsem za kakšno izvedbo drsnih notranjih vrat se odločimo)
-    Lahko so enokrilna ali dvokrilna (ter v kombinaciji lesa ter stekla ali samo eni in drugi kombinaciji)
-    …

To je le nekaj naštetih prednosti, ki vam lahko pomagajo pri izbiri drsnih notranjih vrat. Seveda pa kot že rečeno imajo tudi določene slabosti, ki pa jih seveda ni veliko. Glavna slabost, ki jo imajo drsna notranja vrata pa je sledeča:
-    Zvočna izolativnost (zvočna izolacija drsnih notranjih vrat je dosti slabša od navadnih vrat)

To je glavna in lahko rečemo tudi edina slabost, ki jo drsna notranja vrata imajo. Vendar tudi to ni takšen problem, saj tako ali tako v hiši ali stanovanju ne potrebujemo takšne zvočne izolacije, da ne bi slišali ničesar. Zato se ljudje še vedno radi odločajo za drsna notranja vrata, saj prednosti le teh glede na slabosti vseeno pretehtajo v to smer, da ta ena slabosti, ki jo imajo ljudi ne moti preveč, saj je prednosti toliko, da zmagajo. Poleg drsnih vrat pa se lahko odločite tudi za nihajna, ki so lahko narejena iz lesa ali stekla.