Zunanji bazen, ki ga lahko kupite pri ponudniku Aquagrad mora biti primerno opremljen glede na vaše potrebe in vrsto vodnega objekta. V nadaljevanju vam bo predstavljena osnovna oprema, ki jo potrebuje vsak bazen.
Najosnovnejša oprema je filtrirno čistilna naprava, ki s pomočjo različnih kemičnih sredstev ohranja vodo bistro, saj iz nje izloča mehanske delce. Filtrirna naprava deluje tako, da iz površine bazena srka in filtrira vodo, saj se tam zadržuje največ škodljivih snovi.

Filtrirna naprava torej ohranja čistost bazena v vrhnjih slojih. Seveda pa nekateri odvečni delci in nečistoče tudi potonejo in se nabirajo na tleh. V teh primerih morate pri roki imeti tudi različne čistilne pripomočke, kot so ročne mrežice, krtače ali avtomatske talne sesalce (robote).

Priporočljivo je, da zunanji bazen sestavlja tudi sistem za avtomatsko vzdrževanje vode.  S temi napravami preprečujemo razvoj mikroorganizmov in alg in tako poskrbimo, da voda ostane higienična. Tovrstne naprave regulirajo vrednost ph vode, dezinficirajo vodo z aktivnim kisikom, dezinficirajo vodo s hidrolizo, dezinficirajo vodo z elektrolizo, omogočajo dezinfekcijo s klorom ali posebnimi UV svetilkami.

Če želite bazen ogrevati brez pomoči narave ali pa ga želite uporabljati tud v hladnejših letnih časih, si morate priskrbeti tudi napravo za ogrevanje vode. Obstajajo štiri vrste naprav, in sicer toplotna črpalka, naprava za solarno ogrevanje, toplotni izmenjevalec in toplotni električni grelec. Izbira je seveda vaša, vendar pa je priporočljivo uporabljati naprave, s katerimi ne boste imeli dodatnih stroškov (ogrevanje s solarnimi sistemi, toplotno črpalko, itd.).

Podjetje Aquagrad d.o.o. bo poskrbelo, da bo vaš bazen kvalitetno opremljen, saj ponujajo široko paleto izdelkov in opreme najboljših proizvajalcev.