Fibromialgija je tako rekoč kar malo nepojasnjena bolezen, saj se točnega vzroka ne pozna. Ker se resničnega vzroka ter zdravljenja za bolezen firbomialgija ne pozna, vam čisto verjamem, da se sprašujete, ali terapija pri fibromialgiji resnično izboljša počutje?

Žal vam zagotovila ne morem dati ter vam obljubiti, da bo boljše, ampak če bo kakšna terapija pri fibromialgiji vsaj malo pomagala, pa verjamem, da boste zadovoljni, kar pomeni, da se vsekakor splača poskusiti. Večina ljudi, ki jih je fibromialgija doletela, čuti pekoče ali trgajoče bolečine v mišicah, največkrat pa se pojavijo v predelu ramen. Poleg tega so bolniki skoraj vedno utrujeni, a žal pravega razloga za utrujenost ne odkrijejo, poleg tega pa imajo tudi težavo s spanjem oziroma zelo težko doživijo enak globok spanec kot zdravi ljudje.

Ker se točno ne ve, zakaj se fibromialgija pojavi pri ljudeh, je tudi več vrst terapij na razpolago, in sicer se lahko zdravi s protibolečinskimi tabletami, z vedenjsko terapijo, z zdravili ki sproščajo mišice, s fizioterapijo ter določenimi vajami. Fibromialgija je lahko posledica poškodbe, duševne stiske, strahu, motnje v imunskem sistemu, virusne okužbe in še mnoge drugih vzrokov. Poleg že omenjenih simptomov, ki kažejo, da je fibromialgija prisotna v vašem življenju, pa se to lahko vidi tudi v slabem spominu, slabi koncentraciji in v 90 % so tej bolezni bolj izpostavljene predstavnice nežnejšega spola.

Da fibromialgija ne bo popolnoma motila oziroma pokvarila vašega življenja, vam zelo priporočam, da tudi spremenite prehrano in jeste le tisto, kar je priporočljivo za ljudi s takšnimi zdravstvenimi težavami, saj je velika možnost, da se bo kvaliteta vašega življenja izboljšala.